loading...

آشپزی و خواص خوراکی‌ها

قطاب نوعی شیرینی ایرانی است. این شیرینی از معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی شهرهای یزد و کرمان است. در مجموع می‌توان گفت دو سبک کلی برای تهیه قطاب وجود دارد که در ادا...

بازدید : 503
سه شنبه 12 اسفند 1398 زمان : 1:46
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

آشپزی و خواص خوراکی‌ها

قطاب نوعی شیرینی ایرانی است. این شیرینی از معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی شهرهای یزد و کرمان است. در مجموع می‌توان گفت دو سبک کلی برای تهیه قطاب وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

این شیرینی در انواع سنتی یزدی و عسلی تهیه می‌شود. قطاب یزدی از دو بخش لایه خارجی و مغز داخلی تشکیل شده‌است. لایه خارجی آن که نانی سرخ شده در روغن است از آرد گندم، شیر یا ماست و زرده تخم مرغ تشکیل شده‌است که پس از طبخ در پودر قند غلطانده می‌شود. مغز داخلی این شیرینی نیز از مخلوط پودر بادام، پودر قند و هل تشکیل شده‌است. در قطابعسلی، شیرین کننده اصلی بجای پودر قند، عسل است.

مواد لازم

  • 65 گرم روغن قنادی یا روغن جامد
  • 65 گرم ماست
  • 125 گرم آرد
  • ⅛ قاشق چایخوری جوش شیرین
  • ⅛ قاشق چایخوری وانیل
  • پودر قند و پودر پسته به مقدار لازم برای تزیین
  • روغن مایع سرخ کردنی
آشپزی و خواص خوراکی‌ها
طرز تهیه قطاب

مواد میانی قطاب

  • 70 گرم گردوی نیم کوب یا پودر بادام
  • 35 گرم پودر قند
  • ½ قاشق چایخوری پودر هل
  • 1 قاشق چایخوری سفیده تخم مرغ یا گلاب

دستور العمل‌

  • روغن را کمی‌با همزن برقی بزنید تا یکدست و نرم شود.
  • سپس ماست، جوش شیرین و نمک را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید و آرد را اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست آید.
  • ممکن است آرد بیشتری لازم شود.
  • روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید.
  • گردو، پودر قند و هل را مخلوط کرده و کم‌کم سفیده تخم مرغ را اضافه کنید تا خمیر سفت و منسجمی‌به دست آید.
  • آن را کنار بگذارید.
  • سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده به ضخامت چند میلی‌متر پهن کنید و با کاتر گرد حدود چند سانتی متر قالب بزنید.
  • با یک قاشق چایخوری از مواد میانی را در مرکز آن قرار داده و لبه‌ها را روی هم قرار دهید تا فرم نیم دایره بگیرد.
  • لبه‌ها را خوب فشار دهید و بپیچید و بعد روی یک سینی قرار دهید و آن را با نایلون بپوشانید.
  • روغن را داخل قابلمه کوچکی بریزید تا حداقل 5 سانتی متر از ارتفاع قابلمه پر شود.
  • اجازه دهید قابلمه داغ شود و قطاب‌ها را در روغن داغ به مدت 2 دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
  • سپس آن‌ها را با توری از روغن خارج کنید و روی کاغذ آشپزی بگذارید و پس از سرد شدن در پودر قند بغلتانید.
  • در صورت تمایل روی آن کمی‌پودر پسته بپاشید.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 4

آمار سایت
  • کل مطالب : 45
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 26
  • بازدید کننده امروز : 16
  • باردید دیروز : 40
  • بازدید کننده دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 102
  • بازدید ماه : 195
  • بازدید سال : 1090
  • بازدید کلی : 33053
  • کدهای اختصاصی